Ex Libris Leonard Jarzębowski / R. Krzywka. - Krzywka, Ryszard (1925-2009) (1961)
W obramowaniu przedstawia baszty i symbol astronomiczny. Napis u góry: Ex Libris, u dołu półkoliście: Leonard Jarzębowski. Pod wyobrażeniem ołówkiem autograf aut.