Antequera. - Valckenier, Gillis Jansz (1659)
Szczegółowy widok panoramiczny obecnego miasta Antequera, w prowincji Malaga, w Andaluzji (Hiszpania). W centrum widoczne jest miasto otoczone murami i jego zamek obronny, a także najważniejsze budynki religijne i cywilne. W tle obrazu wysokie i duże góry.