Antequera. - Valckenier, Gillis Jansz ([Amsterdam], 1659)
Szczegółowy widok panoramiczny obecnego miasta Antequera, w prowincji Malaga, w Andaluzji (Hiszpania). W centrum widoczne jest miasto otoczone murami i jego zamek obronny, a także najważniejsze budynki religijne i cywilne. W tle obrazu wysokie i duże góry.
Data i miejsce wydania,oraz wydawca na podstawie odnośnika bibliograficznego.
Tytuł w polu kompozycji, u góry, pośrodku, na tle nieba.
en.todocoleccion.net 16.05.2025
Keywords: Antequera (Hiszpania); Grafika holenderska