Ex libris Marii I Józefa Twirbutt / Stryjec. - Stryjec, Ryszard (1932-1997) (1979)
Dwie prostokątne ramki, za nimi twarz kobiety en face, z prawej strony wzdłuż krawędzi napis: Ex Libris, u dołu: Marii I Józefa Twirbutt.