Ks. Antoni Słomkowski prekursor akademickiej teologii duchowości w Polsce (1957-2007) / Marek Chmielewski. - Chmielewski, Marek (1959- ).
1. Rys biograficzny ks. Antoniego Słomkowskiego. 2. Koncepcja teologii duchowości. 3. Pięćdziesięciolecie teologii duchowości w Polsce.