Ks. Antoni Słomkowski prekursor akademickiej teologii duchowości w Polsce (1957-2007) - Chmielewski, Marek (1959- ). (2008)
1. Rys biograficzny ks. Antoniego Słomkowskiego. 2. Koncepcja teologii duchowości. 3. Pięćdziesięciolecie teologii duchowości w Polsce.
Tytuł nagłówkowy.
Streszczenie w języku włoskim.
Keywords: Słomkowski, Antoni -- (1900-1982); 1901-2000; Duchowieństwo katolickie; Teologia duchowości; Teologia katolicka; Polska; Artykuł z pracy zbiorowej; Biografia