Ex Libris E. Andresen Hzl. - Hirzel, Hermann Robert Catumby (1864-1939) (1901)
Przedstawia w prostokątnym obramowaniu, u góry w ramce zamek na wzgórzu nad wodą, u dołu między stylizowanymi liśćmi: Ex Libris E. Andresen, niżej ornament i sygn. aut. oraz data.