Ex Libris E. Andresen - Hirzel, Hermann Robert Catumby (1864-1939).; Andresen, Emmerich (1869- ). ([S.l.], 1901)
Przedstawia w prostokątnym obramowaniu, u góry w ramce zamek na wzgórzu nad wodą, u dołu między stylizowanymi liśćmi: Ex Libris E. Andresen, niżej ornament i sygn. aut. oraz data.