[Danzig 23.5 22. Ansicht der Stadt vom Hagelsberg früheren Pulvermagazin Neugebauer gesehen] [aut. odb. Karol Nowaliński]. - Nowaliński, Karol (1935- ). (Karol Nowaliński, 1986)
Przedstawia widok ogólny z Góry Gradowej, widoczne w głębi wieże koścoła NMP oraz św. Katarzyny, 1922 r.