Ex Libris Tadeusza Jerzego Bazylewicza / Witold Korski. - Korski, Witold (1918-2003) (1943)
Z otwartej księgi wyrasta drzewo z owocami - jabłoń, jej gałęzie oplata wąż, po drzewem stoją kobieta i mężczyna, u dołu napis: Ex Libris Tadeusza Jerzego Bazylewicza. Sygnatura artysty, monogram wiązany WTK w obrębie kompozycji.