Ex Libris T. K. Rok 1794 [J. Tłomakowski]. - Tłomakowski, Janusz (1896-1980) (1967)
Przedstawia na stylizowanej tarczy herb: Roch 3, w koronie czapka z pawimi piórami podtrzymywana przez dwóch mężczyzn. Nad tarczą w półkolu napis: Ex Libris, po bokach lietry T.[adeusz] K.[ościuszko] i u dołu napis: Rok 1794.