Kościół jako osoba w teologii Hansa Ursa von Balthasara - Ackermann, Stephan (1963- ); Balter, Lucjan (1936-2010) (2004)
1. Balthasarowe rozumienie osoby. 2. Rzeczywisto-symboliczne osoby. 3. Maryja: osobowy Kościół w swych początkach. 4. "Kto jest Kościołem?".
Tytuł nagłówkowy.
Keywords: Balthasar, Hans Urs von -- (1905-1988); 1901-2000; Antropologia teologiczna; Eklezjologia; Teologia katolicka; Szwajcaria; Artykuł z pracy zbiorowej