Ex Libris Vaclav Křupka / GG. - Gaudaen, Gerard (1927-2003) (1964)
Przedstawia mężczyznę grającego na gitarze, obok siedzi dwóch chłopców, za nim kobieta z wazą zupy. Napis u góry: Ex Libris, u dołu: Vaclav Křupka. Sygn. aut. w obrębie kompoz., pod wyobrażeniem ołówkiem autograf aut.