Wykorzystanie skarp o różnej genezie przez żołny "Merops apiaster" oraz brzegówki "Riparia riparia" na obszarze Pogórza Dynowskiego = The usage of banks with different genesis by bee-eaters merops apiaster and sand martin riparia riparia on the area of the Dynowskie Foothills / Iwona Makuch-Pietraś, Rafał Pietraś. - Makuch-Pietraś, Iwona (rolnictwo)
Zakres i treść: wydobycie kruszywa, skarpy, brzegówka "Riparia riparia", żołna "Merops apiaster".