[Samochód] / Stryjec. - Stryjec, Ryszard (1932-1997) (1979)
Przedstawia samochód, u góry herb Gdańska podtrzymywany przez dwa lwy, poniżej cytat: Służymy Poczciwej Sławie Jako Kto Może Niech Ku Pożytkowi Dobra Spólnego Pomoże. Kochanowski.