Ex Libris Tadeusza Lesznera K. Wróblewska. - Wróblewska, Krystyna (1904-1994) (1949)
Przedstawia na tle gwiaździstego nieba łódź żaglową, płynącą po otwartych książkach, napis u góry: Ex Libris, u dołu: Tadeusza Lesznera. Pod wyobrażeniem autograf aut. i data.