Ex Libris Tadeusza Lesznera - Wróblewska, Krystyna (1904-1994).; Leszner, Tadeusz (1895-1967). ([S. l.], 1949)
Przedstawia na tle gwiaździstego nieba łódź żaglową, płynącą po otwartych książkach, napis u góry: Ex Libris, u dołu: Tadeusza Lesznera. Pod wyobrażeniem autograf aut. i data.
Na odwrocie nazwisko aut.