Heweliusz - Śpiewak, Janina (1938- ). ([Gdańsk], 1972)
Przedstawia podwójny portret Jana Heweliusza wkomponowany w panoramę Gdańska i widok nieba z rysunkami gwiazdozbiorów.
Pod kompozycją tytuł, technika, numer odbitki 4/50, sygnatura autora i data: Janina Śpiewak-Stryjec 1972. Miejsce powstania według działalności autora.
Keywords: Sztuka -- Polska -- 1970-2000.