Danzig : Altstädtisches Rathaus (St. Elisabeth-Kirchengasse). - Lange, Carl (1885-1959). (Danzig-Oliva : Aus dem Volskalender "Danziger Bote" Herausgeber Carl Lange, 1926)
Przedstawia Dom Opatów Pelplińskich i mostek nad Kanałem Raduni na ulicy Elżbietańskiej, około 1930 roku.
Keywords: Karty pocztowe -- Polska -- Gdańsk -- 1900-1945.; Dom Opatów Pelplińskich (Gdańsk, Polska) -- karty pocztowe; Gdańsk (Polska) -- 1900-1945 -- karty pocztowe; Raduni, Kanał (Polska) -- karty pocztowe