Narzędzia dydaktyczne dla nauczycieli i wychowawców - Janowicz, Anna.; Walkiewicz, Jolanta (2009)
Zakres i treść: scenariusze tematycznie związane z ciężką chorobą i umieraniem, scenariusze tematycznie związane ze stratą, osieroceniem i żałobą, scenariusze tematycznie związane z wolontariatem, scenariusze zajęć z młodzieżą z niepełnosprawnością intelektualną w stopniu umiarkowanym, w wieku 14-16 lat (klasa I, III etap nauki).
Tyt. nagł.