Wieża Więzienna i Katownia od strony południowo-wschodniej / foto Karol Nowaliński. - Nowaliński, Karol (1935- ). (1978)
Przedstawia Katownię (Wieżę Więzienną) widok od strony ul. Bogusławskiego, 1978 r.