Widok z wieży Kościoła Najświętszej Marii Panny na kościół Św. Jana - Bogacz, Adam (fotografia) (Gdańsk, 1952)
Przedstawia widok ogólny Gdańska w trakcie odbudowy, ujęcie z wieży kościoła Najświętszej Marii Panny w kierunku północno-wschodnim, widoczny kościół Świętego Jana, w głębi Ołowianka, ok. 1952 r.
Tytuł i data długopisem na rewersie.
Keywords: Fotografie -- Polska -- Gdańsk; Gdańsk (Polska) -- 1945-1970 -- fotografie