Ex Libris Janusza Szymańskiego / Jan Stańda. - Stańda, Jan (1912-1987) (1965)
Pomnik warszawskiej Nike, na cokole napis: Ex Libris, niżej: Janusza Szymańskiego. Sygnatura artysty w obrębie kompozycji, pod wyobrażeniem ołówkiem autograf artysty.