Alt-Danzig Blick Auf Die Königl[iche] Kapelle u[nd] St. Marien[kirche] - Kreisel, Paul (1891-1982).; Verlag Paul Kreisel (Gdańsk).; Meisenbach, Riffarth & Co. (Danzig : Verlag u. Vertrieb Paul Kreisel, 1920)
Przedstawia obraz namalowany przez Paula Kreisela przedstawiający widok wieży Kaplicy Królewskiej i fragment kościoła NMP w Gdańsku.
Data wg działalności wyd.
Keywords: Kreisel, Paul -- (1891-1982) -- karty pocztowe; Karty pocztowe -- Polska -- Gdańsk -- 1900-1945.; Malarstwo niemieckie -- Polska -- Gdańsk -- karty pocztowe; Kaplica Królewska (Gdańsk, Polska) -- karty pocztowe; Bazylika Wniebowzięcia Najświętszej Maryi Panny (Gdańsk, Polska) -- karty pocztowe