Piękna rupieciarnia - Hrabal, Bohumil (1914-1997).; Kaczorowski, Aleksander (1969- ).; Stachowski, Jan (1951-2020); Wydawnictwo Czarne (Wołowiec : "Czarne", 2006)
Zbiór esejów, szkiców i wywiadów z Bohumilem Hrabalem.
Keywords: Hrabal, Bohumil -- (1914-1997) -- rozmowy; Hrabal, Bohumil -- (1914-1997) -- notatki, szkice; Eseje czeskie -- 1945- -- tłumaczenia polskie