[Dom przy ul. Więcierze / Wiadrownia nad kanałem Raduni w Gdańsku] B. Hellingrath. - Hellingrath, Berthold (1877-1954) (1914)
Przedstawienie fragmentu nieistniejącej obecnie zabudowy mieszkaniowej na ul. Więcierze (zwanej też Wiadrownią) - niem.: Eimermacherhof.