[Dom przy ul. Więcierze / Wiadrownia nad kanałem Raduni w Gdańsku] - Hellingrath, Berthold (1877-1954). ([Gdańsk, 1914)
Przedstawienie fragmentu nieistniejącej obecnie zabudowy mieszkaniowej na ul. Więcierze (zwanej też Wiadrownią) - niem.: Eimermacherhof.
Datowanie na podst. katalogu twórczości artysty. Sygnatura autora ołówkiem poniżej odbitki.
Tytuł nadany przez katalogującego na podstawie porównania grafiki z dostępną ikonografią tego miejsca.
Twórczość Bertholda Frantza Hellingratha (1877-1954) w zbiorach polskich, Gdańsk 2007