Ex Libris Redaktora Zbigniewa Turka - Stańda, Jan (1912-1987).; Turek, Zbigniew (1917-1997). ([Miejsce nieznane], 1965)
Trzy szpule połączone taśmą magnetofonową, między nią napis: Ex Libris Redaktora Zbigniewa Turka. Sygnatura artysty w obrębie kompozycji, pod wyobrażeniem ołówkiem autograf artysty.
Na odwrocie ołówkiem symbol techniki graficznej i data.
Keywords: Ekslibrisy -- Polska -- 1945-1990.