Alma Mater Vilniensis. Rok 1926 N4 - Achrem-Achremowicz, Gracjan (1899-1942). ([Wilno], 1926)
Projekt okładki czasopisma Uniwersytetu Stefana Batorego w Wilnie, 1926 r., Nr 4.
Dolną część kompozycji stanowi napis "ALMA MATER VILNIENSIS ROK 1926-N4".
Poniżej wycisku płyty, w l. d. rogu arkusza ołówkiem: "projektował i ciął Gracjan Achrem-Achremowicz".
Miejsce powstania na podst. życiorysu autora.
Keywords: Uniwersytet Stefana Batorego (Wilno) -- czasopisma; Grafika -- Polska -- 1900-1945.; Życie artystyczne -- Litwa -- Wilno -- 1900-1945.; Wilno (Litwa) -- życie intelektualne -- 1900-1945.; Wilno (Litwa ; region) -- czasopisma