Kontemplacyjny charakter doskonałości chrześcijańskiej w ujęciu polskich teologów XX-lecia międzywojennego / Ireneusz Werbiński. - Werbiński, Ireneusz (1950- ).
1. Pojęcie doskonałości. 2. Powołanie do doskonałości. 3. Uzasadnienie zróżnicowania form jednej co do istoty doskonałości chrześcijańskiej. 4. Życie czynne. 5. Życie kontemplacyjne. 6. Życie mieszane. 7. Czy do doskonałości tylko przez kontemplację?