[Afisz. Incipit] Odział Gdański P.T.F. zawiadamia że dnia 26 marca 1955 r. ... odbędzie się ... odczyt z cyklu: "Od odkrycia radu do budowy reaktora atomowego" ... / Polskie Towarzystwo Fizyczne - Oddział Gdański. ([wydawca nieznany], 1955)
Afisz informujący o odczycie pt. Elementarne cząstki, który wyglosił prof. dr J. Rayski w Auditorium Maximum Politechniki Gdańskiej.