[Portret Heinricha Fredera] Frans Allen fecit. - Allen, Franz (16..-16..) (1654)
Przedstawia Heinricha Frebera w półpostaci, na tle kotary, trzymającego w lewej dłoni złożony arkusz papieru. W lewym górnym rogu tarcza z herbem rodowym Fredera.