Pieśni Sługi Jahwe (Iz 42,1-7; 49,1-7; 50,4-9; 52,13-53, 12) / Gabriel Witaszek. - Witaszek, Gabriel (1951- ).
1. Powołanie i charakterystyka misji Sługi Jahwe (Iz 42,1-7). 2. Boski wybór Sługi Jahwe i jego trudne zadanie (Iz 49,1-7). 3. Pan wspiera Sługę w prześladowaniach (Iz 50,4-9). 4. Cierpienia, śmierć i chwała Sługi (Iz 52,13-53, 12).