Ex Libris Krzysztof Dzierżanowski / [Bortowski]. - Bortowski, Andrzej (1938- ). (1967)
Przedstawia pysk psa, wzdłuż lewej krawędzi i u dołu napis: Ex Libris Krzysztof Dzierżanowski. Sygn. aut. w obrębie kompoz., pod wypobrażeniem autogr. aut.