[Afisz. Incipit] Zajebiemy was kurwy lewackie Nigdy dość rasizmu i faszyzmu w Trójmieście. ([wydawca nieznany], 2019)
Afisz z hasłem propagującym rasizm i faszym. Afisze pojawiły się na zniszczonych witrynach wegańskich restauracji w Gdańsku w maju 2019 r. Pod atakiem podpisali się "Szturmowcy", nieoficjalna grupa wywodząca się ze środowiska "autonomicznych nacjonalistów". Po raz pierwszy było o nich głośno, gdy szli w Marszu Niepodległości pod rasistowskimi hasłami i z neonazistowską symboliką.