[Rozmowa] / [Wiktor Podoski]. - Podoski, Wiktor (1901-1970) (1938)
Przedstawia dwóch mężczyzn pochylonych ku sobie we wnętrzu budynku i rozmawiających, jeden z nich trzyma w ręku pudełko czekoladek. W tle zarysy ubranych wyjściowo postaci męskich i kobiecych, przeczekujących deszcz pod filarami oraz dwie męskie postaci, już na zewnątrz, z rozłożonymi parasolami.