[Rozmowa] - Podoski, Wiktor (1901-1970). ([Warszawa], 1938)
Przedstawia dwóch mężczyzn pochylonych ku sobie we wnętrzu budynku i rozmawiających, jeden z nich trzyma w ręku pudełko czekoladek. W tle zarysy ubranych wyjściowo postaci męskich i kobiecych, przeczekujących deszcz pod filarami oraz dwie męskie postaci, już na zewnątrz, z rozłożonymi parasolami.
Miejsce powstania według działalności autora.
Autor na podstawie analogii kompozycji.
Tytuł nadany przez katalogującego na podstawie treści kompozycji.
Keywords: Grafika -- Polska -- 1900-1945.