[Dwór Artusa, 1861 r.] Eduard Flottwell. - Flottwell, Eduard (1811-1862) (E. Flottwell Photographie Anstalt in Danzig, 1861)
Pawilon dobudowany do Dworu Artusa na przyjazd 20 października 1861 r. króla Prus Wilhelma I.