Ex Libris Juliana Pietrzyka / T. D. Białoszewski. - Białoszewski, Tomasz D. (1983)
Z pnia drzewa wychyla się półnaga kobieta, wzdłuż krawęzi napis: Ex Libris Juliana Pietrzyka, pod wyobrażeniem ołówkiem nazwisko artysty, nazwa techniki graficznej i data.