Prace kamieniarsko-konserwatorskie przy odbudowie zabytków Gdańska - Rolicz, Stanisław (1913-1997). (Gdynia : [nakładem własnym autora], 1951)
Przedstawia grupę kamieniarzy i rzeźbiarzy pracujących przy odbudowie zabytków Gdańska.
W lewym dolnym rogu kompozycji sygnatura autora, data, miejsce powstania i tytuł.
Keywords: Grafika -- Polska -- 1945-1990 -- tematy, motywy