Ex libris EK / EK. - Kuczyński, Edward (1905-1958) ([wydawca nieznany], 1948)
Kompozycja zamknięta w medalionie, z przedstawieniem ruiny zamku na wzgórzu i chatką u jego podnóża. Pod medalionem wstęga z napisem "Ex Libris".