Synagoge Ansicht vom Wall / Photographische Aufnahme Hermann Rückwardt. - Rückwardt, Hermann (1845-1919) (Architektonische Studien-Blätter, 1888)
Przedstawia Wielką Synagogę w Gdańsku, ujęcie z wałów miejskich, ok. 1888 r.