[Gdańsk, Długie Pobrzeże] / fotograf Janusz Uklejewski. - Uklejewski, Janusz (1925-2011) (1957)
Przedstawia widok ogólny Długiego Pobrzeża w Gdańsku, przy nabrzeżu zacumowany statek pasażerski "Karol Wójcik", około 1960 roku.