[Gdańsk, Długie Pobrzeże] - Uklejewski, Janusz (1925-2011). ([Gdynia], 1957)
Przedstawia widok ogólny Długiego Pobrzeża w Gdańsku, przy nabrzeżu zacumowany statek pasażerski "Karol Wójcik", około 1960 roku.
Autor według inwentarza zbiorów fotografii PAN BG.
Tytuł nadany przez katalogującego na podstawie przedstawienia.
Data według przedstawienia.
Keywords: Ulica Długie Pobrzeże (Gdańsk, Polska) -- fotografie; Statki pasażerskie -- fotografie; Gdańsk (Polska) -- 1945-1970 -- fotografie; Fotografie -- Polska -- Gdańsk