[Utworzenie Polskiego Komitetu Wyzwolenia Narodowego]. (Miesięczna Kronika Fotograficzna. Województwo Gdańskie, 1979)
Przedstawia kopię zdjęcia z 1944 r., które przedstawia uchwalenie 21 lipca 1944 r. w Moskwie PKWN, na zdjęciu siedzą od lewej: generał Zygmunt Berling, Edward Osóbka-Morawski, stoi Bolesław Bierut, siedzi Wincenty Rzymowski.