Between dignity and despair : Jewish life in Nazi Germany - Kaplan, Marion A. (1946- ).; Oxford University Press (New York ; Oxford : Oxford University Press, 1998)
Dotyczy m.in. Polski.
Bibliogr. s 265-274. Indeks.
Keywords: Antysemityzm -- Niemcy -- 1900-1945.; Holocaust -- Niemcy; Żydzi -- sytuacja społeczna -- 20 w