Marienkirche auf die Beutlergasse - Stumpp, Emil (1886-1941). ([Danzig], 1931)
Przedstawia wieżę Kościoła Mariackiego w Gdańsku z perspektywy ulicy Kaletniczej.
Miejsce powstania według działalności autora.
W lewym dolnym rogu kompozycji sygnatura autora i tytuł, w prawym rogu data.
Keywords: Gdańsk (Polska) -- zabytki -- w sztuce