Ex libris Ryszarda Patyka - Hasso-Agopsowicz, Jan (1915-1982).; Patyk, Ryszard Eustazy (1949-2012). ([Nowy Sącz : s.n., 1980)
Sfinks leżący na książce.
Miejsce i czas powstania wg inf. w: "Ekslibrisach" Marii Grońskiej (s. 71) i http://instruktorzy.info/baza,ryszard-eustazy_patyk.
Na rewersie napis inf. o autorstwie i symbolu techniki graf. (niewyraźny), wyk. oł.
Odbitka na papierze kredowym w kolorze niebieskim.