Martinus Ruarus. ([Niemcy], 1650)
Przedstawia portret starszego mężczyzny z brodą, w ujęciu w półpostacji na neutralnym tle - Martina Ruara (1589-1657), pisarza, duchownego i teologa.
Autor nieznany, praca niesygnowana.
U dołu kompozycji poniżej portretu tytuł - podpis: Martinus Ruarus.
Miejsce i data powstania według techniki i biografii portretowanego.