Próba sił : agresja czy bezradność nauczycieli / Anna Seredyńska, Anna Malina. - Seredyńska, Anna
Zakres i treść : 1. Prawa dziecka-ucznia 2. Łamanie praw ucznia w dziedzinie nienaruszalności osobistej 3. Przykłady komentarzy społecznych 4. Przykład rozwiązywania problemów wychowawczych w Danii.